Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@21:17:26 GMT

اوقات شرعی در ماه مبارک رمضان سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۷۱۴۸۶

اوقات شرعی در ماه مبارک رمضان سال ۹۸

خبرگزاری ایسنا: اوقات شرعی، شامل وقت دقیق ساعت اذان صبح تهران، اذان ظهر به افق تهران، اذان مغرب و اوقات شرعی به افق تهران، زمان طلوع و غروب آفتاب می‌باشد.

آداب و رسوم مردم تهران قدیم در ایام ماه مبارک رمضان:

نانوایی‌ها در این ماه، مثل تمامی ماه‌های سال پر از مشتری و طالبان نان بودند، اما فقط دو وعده پخت در طول روز انجام می‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تهران قدیم حمام‌های عمومی در تمامی محلات و خیابان‌ها، در تمامی ساعات روز پذیرای مردم بودند. در روز‌های رمضان، از افطار تا نزدیکی‌های سحر، مملو و شلوغ از مردم محل و چه جای باصفایی که تمامی اهل محل، علاوه بر مسجد محله و خیابان خود، فرصت رویارویی در این مکان را نیز پیدا می‌کردند.

مردم تهران در روزگار قدیم در ماه مبارک رمضان از افطار تا سحر بیدار می‌ماندند و سحرگاهان، به خصوص در تابستان‌ها، پشت‌بام به پشت‌بام صدا برمی‌خاست و حتی در روزگاری اندکی دورتر، کوبیدن بر پشت طشت مسی نیز رسم بود و در برخی از محلات مردم به صورت گروهی «چاووشی‌خوانی» می‌کردند تا کسی خواب نماند. در تهران قدیم در ایام رمضان و به جز ایام قدر و شهادت مولی‌علی (ع) مردم به دید و بازدید می‌رفتند و «صله‌رحم» به جا می‌آوردند.

چه بسا، صحبت خواستگاری به‌میان می‌آمد و «نشانه»‌ای گذارده می‌شد تا برکت زندگی در این ماه بیشتر شود و بقیه مراسم به بعد از عید فطر موکول می‌شد. حلوا و آش در انواع مختلف از جمله نذورات مردم قدیم تهران بود. ازآنجا که تهران از دیرباز شهری مهاجرنشین بود و خرده فرهنگ‌های مختلف در آن بروز و ظهور یافته بود، هرکس به فراخور حال خود برای باقیات‌صالحات و فاتحه اهل قبور و طلب آمرزش دو، سه ساعت مانده به افطار آش و حلوایش را آماده می‌ساخت و نیم ساعت مانده به افطار، حداقل برای هفت خانه نذری می‌فرستاد.

مبانی تعیین اوقات شرعی

مبانی فقهی تشخیص اوقات شرعی در دین اسلام بر مبنای مشاهده مکان خورشید در آسمان است. در حقیقت ناظر زمینی مکان خورشید را مشاهده می‌کند و بر اساس اصول فقهی، اوقات شرعی به افق منطقه‌ای که در آن حضور دارد را مشخص می‌کند. به‌عنوان‌مثال زمانی که خورشید بیش‌ترین ارتفاع را در آسمان یک منطقه داشته باشد، لحظه ظهر شرعی برای آن منطقه فرا رسیده است. مبانی فقهی تعیین زمان اذان‌های صبح و ظهر و مغرب و سایر اوقات شرعی در مذهب تشیع به‌طور خلاصه عبارتند از:

اذان صبح به افق تهران: اولین روشنایی خورشید (فجر صادق) پدیدار شود و در سمت مشرق پخش شود.

طلوع آفتاب تهران: لبه بالای قرص خورشید از زیر افق بیرون بیاید.

اذان ظهر تهران: خورشید بیش‌ترین ارتفاع را در آسمان داشته و سایه شاخص به کمترین مقدار خود برسد.

غروب آفتاب تهران: ناپدید و پنهان شدن قرص خورشید از افق غربی.

اذان مغرب تهران: اندکی پس از غروب آفتاب و زمانی که حمره مشرقیه (سرخی هنگام غروب آفتاب) به بالای سر ناظر برسد و یا از آن بگذرد.

اوقات شرعی تهران شامل اذان صبح به افق تهران، اذان ظهر به افق تهران، اذان مغرب به افق تهران است. همچنین زمان طلوع و غروب آفتاب و نیمه شب شرعی به‌وقت‌تهران مشهد تبریز اصفهان برای ماه مبارک رمضان سال ۹۸ در صفحه مربوطه سایت سیری در ایران نوشته شده است.

اوقات شرعی تهران در ماه مبارک رمضان ۹۸:

اول سیری در ایران بعداً سفر در ایران

سایت سیری در ایران با تجربه و سابقه ۸ ساله در معرفی جا‌های دیدنی ایران توانسته است تاکنون در حدود ۲۳ هزار جاذبه گردشگری ایران را شناسایی و معرفی کند. امیدواریم هموطنان عزیز با آشنایی کامل از مقاصد گردشگری به سفر‌های داخلی مراجعت کنند. در صورت علاقه به مشاهده جا‌های دیدنی شهر‌های دیگر ایران می‌توانید به آدرس seeiran.ir مراجعه کنید.

منبع: فردا

کلیدواژه: اوقات شرعی ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۱۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی اهواز، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امروز یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۶ شوال ۱۴۴۵ هجری قمری ۵ می‌سال ۲۰۲۴ میلادی است.
 
اوقات شرعی امروز به شرح زیر است:
 
گلبانگ اذان ظهر در اهواز ساعت ۱۲ و ۱۲ دقیقه به گوش می‌رسد و غروب آفتاب ساعت ۱۸ و ۵۸ دقیقه خواهد بود.
 
نوای روحبخش اذان مغرب نیز در ساعت ۱۹ و ۱۶ دقیقه طنین انداز می‌شود و نیمه شب شرعی ساعت ۲۳ و ۲۷ دقیقه است.
 
اذان صبح فردا، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت نیز ساعت ۳ و ۵۷ دقیقه به گوش خواهد رسید و آفتاب در ساعت ۵ و ۲۶ طلوع می‌کند.
 
ذکر روز یکشنبه:
 
یا ذالجلال و الاکرام
 
به معنای "ای صاحب شکوه و بزرگواری" است که ۱۰۰ مرتبه خوانده می‌شود و باعث موجب فتح و نصرت خواهد شد.
 
ذکر این روز به اسم امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) است و روایت شده که در این روز زیارت این دو بزرگوار خوانده شود.
 
حدیث روز را بخوانید:

امام صادق علیه السلام فرمود: مَن قَرَاَ القُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ اِختَلَطَ القُرآنُ بِلَحمِهِ وَ دَمِهِ وَ جَعَلَهُ اللّه عَزَّوَجَلَّ مَعَ السَّفَرَةِ الکِرامِ البَرَرَةِ، وَ کانَ القُرآنُ حَجیزا عَنهُ یَومَ القیامَةِ.


هر جوان مؤمنى که در جوانى قرآن تلاوت کند، قرآن با گوشت و خونش مى آمیزد و خداوند عزّوجلّ او را با فرشتگان بزرگوار و نیک قرار مى دهد و قرآن نگهبان او در روز قیامت، خواهد بود. (کافى (ط-الاسلامیه) ج ۲، ص ۶۰۳)

سخنان آموزنده:

قلب سالم یعنی دلی که هیچ نوع بیماری از قبیل کینه و حسادت و سایر صفات ناپسند، نداشته باشد. (شهید دکتر مرتضی مطهری)
 
احکام شرعی امروز:
 
سوال: حکم شرعى الصاق عکس‌هاى مبتذل بر اجناس با هدف فروش بیش‌تر چیست؟ آیا اسلام به مشتریان هم توصیه به ترک خرید این اجناس را مى‌کند یا نهى دینى فقط به فروشندگان است؟
 
جواب: چاپ، نشر، خرید و فروش و ترویج عکس‌هاى مبتذل و الصاق آنها بر روى اجناس که موجب انحراف و فساد جوانان شده و یکى از مظاهر تهاجم فرهنگی و ترویج فرهنگ منحطّ غرب مى‌باشد، جایز نیست. (استفتائات مقام معظم رهبری)

دیگر خبرها

  • تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت به افق قم
  • اوقات شرعی اهواز، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اوقات شرعی یک شنبه ۱۶ اردیبهشت در یزد
  • تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اوقات شرعی فردا یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت
  • اوقات شرعی شنبه ۱۵ اردیبهشت در یزد
  • تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۵ اردیبهشت به افق قم 
  • اوقات شرعی فردا شنبه، پانزدهم اردیبهشت
  • اوقات شرعی جمعه ۱۴ اردیبهشت در یزد